عکس | فروپاشی زود هنگام قاره آفریقا

از زمان فروپاشی پانگه آ که جهان را تشکیل داد، به ما آموخته‌اند که هفت اقیانوس وجود دارد. اما اکنون، دانشمندان بر این باورند که اقیانوس کاملاً جدیدی در حال شکل گیری است، زیرا قاره آفریقا به آرامی شروع به دو نیم شدن می‌کند.
عکس | فروپاشی زود هنگام قاره آفریقا
کد خبر : ۴۸۱۷۲

محققان دریافته‌اند که دو بخش بزرگ از زمین در آفریقا شروع به جدا شدن کرده‌اند و اعتقاد بر این است که یک اقیانوس کاملاً جدید در این شکاف تشکیل می‌شود. آفریقا با مساحتی بیش از ۳۰ میلیون کیلومتر مربع، دومین قاره بزرگ جهان است و همچنین دومین قاره پرجمعیت است. بسیاری از ۵۴ کشور آن محصور در خشکی هستند، اما برای برخی از آن‌ها ممکن است شرایط تغییر کند.

زمین شناسان معتقدند کشور‌هایی مانند اوگاندا و زامبیا می‌توانند خطوط ساحلی خود را داشته باشند اگر این اتفاق رخ دهد.

در مجله معتبر Geophysical Research Letters، کارشناسان تایید کرده‌اند که شکاف در قاره آفریقا راهی برای تشکیل یک اقیانوس جدید ایجاد می‌کند. دانشمندان مکان دقیقی را که قاره برای اولین بار شروع به شکافتن کرد، بسیار عمیق در زیر زمین شناسایی کرده‌اند. این ترک برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ در بیابان‌های اتیوپی ظاهر شد.

عکس | فروپاشی زود هنگام قاره آفریقا

این شکاف به شکاف شرق آفریقا معروف است و ۳۵ مایل طول دارد. شروع در نقطه تلاقی سه صفحه تکتونیکی قرار می‌گیرد که به تدریج از یکدیگر جدا می‌شوند.

کریستوفر مور، دانشجوی دکترا در دانشگاه لیدز، به NBC News گفت: "این تنها مکان روی زمین است که می‌توانید بررسی کنید که شکاف قاره‌ای چگونه به شکاف اقیانوسی تبدیل می‌شود. "

مور و سایر محققان از رادار ماهواره‌ای برای نظارت بر فعالیت‌های آتشفشانی در شرق آفریقا استفاده کرده‌اند، زیرا این امر با تغییرات زمین ساختی مرتبط است.

علیرغم امکان نظارت بر حرکت، شکاف یک فرآیند بسیار تدریجی است و دانشمندان معتقدند ۵ تا ۱۰ میلیون سال دیگر طول می‌کشد تا اقیانوس جدید به طور کامل شکل بگیرد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر